Add more content here...

Hvorfor bør du kjøpe Ecoruller?

Etter at den nye kassasystemlova ble innført 01.01.2019 for alle bokføringspliktige, har forbruket av fysiske salgskvitteringer gått opp.

Thermo papir som de fleste systemer i Norge bruker er ett kjemisk behandlet papir hvor “trykket” blir overført til papiret ved hjelp av varme.
Disse rullene blir ofte fremstilt på måter som skader miljøet, og etter søk i markedet fant vi svært få som kunne tilby mer miljøvennlig papir, og vi begynte derfor søket etter leverandører som kunne tilby dette, slik at vi kunne levere det i det Norske markedet.

Hva gjør våre ruller miljøvennlige?

 • BPA fritt
  Papiret er BPA (Bisphenol A) fritt. BPA er ett kjemisk stoff som er skadelig for mennesker. Det er allerede ulovlig å bruke babyflasker og lignende, og Sveits har som første land allerede gjort det ulovlig å bruke BPA behandlet thermo papir fra 01.06.2020. Saken er også allerede til vurdering i EU, og det forventes at det også vil bli gjort ulovlig der.
 • Papirleverandøren vår har FSC godkjenning
  FSC (Forest Stewardship Council) merket finner du på hagemøbler, vinduer, grillkull, papir og trykksaker. Merkeordningen stiller krav om at skogdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.FSC-merket er et råvaremerke og omfatter både biologisk mangfold, bærekraft og sosiale aspekter.
 • Uten plastkjerne
  Vi er etter det vi vet første leverandør i Norge som tilbyr kjernefritt papir. Så hvorfor velge kjernefritt papir?
  – Kjernen har ingen funksjon lenger. Nye produksjonsmetoder gjør at det ikke lenger er noe behov for kjernen.
  – Når rullen er tom, slipper ekspeditøren å fjerne den tomme plastkjernen som blir liggende igjen i skriveren.
  – Siden kjernen ofte er laget av plast som ikke kan brukes til noe annet, er det bra for for miljøet å droppe den. Hele papirrullen blir brukt opp.
  – Siden plastkjernen koster penger, er en tilsvarende rull uten kjerne rimeligere enn en med kjerne.
  – Lenger papirlengde. Kjernefrie ruller har normalt ett senterhull på 8mm eller 10mm diameter. Ruller med plast og pappkjerne har normalt større senterhull og på en 80mm x 80mm papirrull blir normalt lengden 3-5 lenger enn med tilsvarende rull med kjerne.
 • Papirleverandøren vår har SGS godkjenning
  Vår papirleverandør har SGS godkjenning (SGS Chain of custody certification)