Add more content here...


Hvilken papirstørrelser trenger du?

Når det kommer til papirruller til kassesystemer og betalingsterminaler er det i hovedsak 3 størrelser / mål som er viktige:

 1. Bredde
  Bredden på rullen er den viktigste informasjonen. Dersom rullen er for bred passer den ikke ned i skriveren din, og dersom den er for smal vil ikke all skriften fra kvitteringen vises på utskriften.
  Standardbredde er 80mm for de fleste datakasser, 58mm for de fleste knappekasser, 57mm for de fleste betalingsterminaler og 76mm for de fleste nåleskrivere
 2. Diameter
  Diameter er også viktig. Dersom diameteren på rullen er for stor, vil du ikke få lukket skriveren igjen. Dette kan løses ved å dra av papir på rullen helt til den passer i skriveren din, men dette bør unngåes ved å kjøpe riktig størrelse ettersom dette både sparer miljøet og er økonomisk.
 3. Antall meter på rullen
  Det siste punktet er hvor mange meter det er pr. rull. Alle ruller kommer i forskjellig tykkelse og kvalitet. For eksempel kan en rull som er 80mm bred og har en diameter på 80mm være 65 meter lang hvis papiret er på 70gsm, mens den kan være 75m hvis papiret er 48gsm.

Mål derfor bredden på papiret du har behov for, samt hvor stor diameter på rullen det er plass til i din skriver.

Standardstørrelser:

De fleste datakasser: 80mm bredde x 80mm diameter.
De fleste knappekasser: 58mm bredde, 64mm diameter.
De fleste betalingsterminaler: 57mm bredde, 38mm diameter.